Jdi na obsah Jdi na menu

Sumec s čočkou

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 490 kcal, 34 g bílkovin, 20 g tuků, 42 g sacharidů
  • 800 g pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g červené čočky
  • 400 ml zelenin. vývaru (z kostky)
  • 500 g filetů ze sumce
  • 2 lžíce citron. šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce balzámového octa
  • 2 lžíce lístků estragonu
  • plátky citronu a estragon na ozdobu

    Postup

    1. Pórek podélně rozpůlíme, příčně nakrájíme a pak osmahneme na rozehřátém oleji. Čočku propláchne­me a v dostatečném množství vody necháme přejít va­rem, dáme okapat a přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a pod poklicí 7 min. podusíme.

    2. Rybí filet omyjeme, osušíme a rozkrojíme na 4 por­ce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pečeme pod rozehřátým grilem z každé strany 4 min.

    3. Čočku okyselíme octem, osolíme a opepříme. Vmícháme estragon. Opečené porce sumce rozdělíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a citronem.