Jdi na obsah Jdi na menu

Perkelt ze sumce

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g sumčího masa (břicho)
  • 1 velká cibule
  • sádlo
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 3 KL sladké papriky
  • 1 KL pálivé papriky
  • pepř
  • 1 PL hladké mouky
  • sůl
  • voda nebo rybí vývar.

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo haluškami.

    Úvod

     

    Sumec z Labe, rajčata ze Španělska, cibule česká… . Recept maďarský – tedy inspirace z Culinaria Maďarsko.

    Postup

    Maso ze sumce nakrájíme na větší kostky (4×4 cm).
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
    Papriku odjadříme a nakrájíme na proužky.
    Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme do růžova v hrnci na sádle.
    Přidáme sumčí maso, osolíme, opepříme, mícháme a smažíme. Stáhneme z ohně, přidáme koření, zalijeme trochu vodou, vrátíme na oheň. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem do výše masa. Dusíme asi pět minut. V troše vody rozmícháme lžíci mouky a vlijeme ji k masu. Promícháme a necháme chvíli provařit.