Jdi na obsah Jdi na menu

Štika s anglickou slaninou a cibulí Štika s anglickou slaninou a cibulí Štika s anglickou slaninou a cibulí

Suroviny:

štika (jakou si kdo uloví)
asi 20dkg anglické slaniny
2 střední cibule
máslo
sladká paprika
špetku pepře
drcený kmín
sůl
citron

 

Postup přípravy receptu

Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé měsíčky a promícháme. Do směsi zamícháme papriku, pepř a drcený kmín a 1 polovinu směsi naklademe na pekáč. Na směs položíme filety štiky kůží dolu a poklademe 2 polovinou směsi.
Navrch ještě nakrájíme plátky másla a pečeme v troubě dle velikosti ryby.(my měli štiku 65cm /tedy když byla ještě živá/ a pekli jsme asi necelou hoďku)

Poznámka

Přílohu doporučuji nejlépe čerstvý chleba...a nechte si chutnat!
Zdroj: manžel, který ryby chytá i vaří a pokaždé jinak:-)...a pokaždé to chutná skvěle!!