Jdi na obsah Jdi na menu

Štika na houbách a zázvoru Štika na houbách a zázvoru Štika na houbách a zázvoru Štika na houbách a zázvoru Štika na houbách a zázvoru Štika na houbách a zázvoru

Suroviny:

6 porcí štiky, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička červené papriky,3 stroužky česneku, sůl,houby - já jsem použila václavky,1 lžíce sojové omáčky, brambory, mléko, máslo, rozmarýn, olej na potření plechu.

 

Postup přípravy receptu

Štiku nasolíme. Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce. Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet. Na troše oleje dusíme houby a podléváme je malinko vodou. Přidáme sojovou omáčku. Asi po půl hodině dušení hub přidáme porce ryb - nejprve opékáme stranu, kde je kůže.Postupně takto opékáme 15minut na houbách rybu a průběžně ji otáčíme, aby byla pěkně opečená z obou stran. Ke konci opékání přidáme nahrubo nakrájený česnek.

Podáváme s bramborovými pečenými hromádkami:

Z uvařených brambor našleháme bramborovou kaši do které přidáme mléko, máslo a rozmarýn. Kaši plníme do zdobícího sáčku a na olejem vymazaný plech stříkáme hromádky, které pečeme do zlatavé barvy ve vyhřátí troubě.