Jdi na obsah Jdi na menu

Pstruh po mlynářsku Pstruh po mlynářsku Pstruh po mlynářsku Pstruh po mlynářskuPstruh po mlynářsku

Suroviny:

4 pstruzi
1 citron
1 chemicky neošetřený citron, sůl
2lžíce hl mouky
50g přepuštěného másla
100g másla
1 svazek petrželky

 

Postup přípravy receptu

Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z citronu. Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme. Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme. Na velké pánvi rozhřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5min. opékáme. Tuk slijeme a na pánev přidáme 1lžici másla. Pstruhy na ně položíme, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Citron omyjeme , osušíme a nakrájíme na plátky. Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, až se spění tak přidáme petrželku. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.