Jdi na obsah Jdi na menu

Pstruh na zelenině Pstruh na zelenině

Suroviny:

2 pstruzi
šťáva z citronu
sůl
pepř
4 lžíce mouky
3 lžíce másla
konzerva sterilizované zeleniny hrášek s kukuřicí a mrkví
125 ml bílého vína
1 lžíce sekané petrželky

 

Postup přípravy receptu

Čerstvého pstruha omyjeme a osušíme Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepři­me. Obalíme v mouce. Na 2 lžících másla opéká­me po každé straně 5 min. dozlatova.
Šalotku oloupeme, jemně posekáme a zesklo­vatíme na 1 lžíci rozehřátého másla. Přidáme zeleninu. Zalijeme bílým vínem a dusí­me asi 5 min. na mírném ohni. Nakonec osolíme a opepříme.
Ochutíme citronovou šťávou.
Jako příloha mohou být americké brambory nebo přeliv tatarskou omáčkou.