- mírně náročné
- 1 hodina
- 4 osoby
- dostupné
Použité ingredience
- 800 g másla
- 2 g čerstvých bylinek
- 2 červené feferonky
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce vegety
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 pstruzi nebo makrely
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
- 2 citrony
- 8 plátků slaniny,
Návod k přípravě
Změklé máslo promícháme s bylinkami, hořčicí, feferonkami, vegetou, worcesterovou omáčkou, citrónovou šťávou a necháme v lednici ztuhnout. Ryby očistíme a osušíme, osolíme, opepříme a jak zevnitř, tak z venku potřeme ztuhlým máslem. Potom je několikrát šikmo nařízneme nožem a vtíráme do řezů bylinkové máslo a trochu oleje. Takto připravené ryby dáme péci (v parní trobě kombinace páry a grilu). Ke konci ryby proložíme silnějšími plátky citrónu a slaniny a necháme dojít na grilu.