• mírně náročné
  •  1 hodina
  •  4 osoby
  • dostupné

Použité ingredience

  • 800 g másla
  • 2 g čerstvých bylinek
  • 2 červené feferonky
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce vegety
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 pstruzi nebo makrely
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce oleje
  • 2 citrony
  • 8 plátků slaniny,

Návod k přípravě

Změklé máslo promícháme s bylinkami, hořčicí, feferonkami, vegetou, worcesterovou omáčkou, citrónovou šťávou a necháme v lednici ztuhnout. Ryby očistíme a osušíme, osolíme, opepříme a jak zevnitř, tak z venku potřeme ztuhlým máslem. Potom je několikrát šikmo nařízneme nožem a vtíráme do řezů bylinkové máslo a trochu oleje. Takto připravené ryby dáme péci (v parní trobě kombinace páry a grilu). Ke konci ryby proložíme silnějšími plátky citrónu a slaniny a necháme dojít na grilu.