Jdi na obsah Jdi na menu

Pstruh na mandlích Pstruh na mandlích

Suroviny:

4 střední pstruhy, sušená citrónová kůra, 5 dkg mandlí, 1 bílý jogurt, bílý pepř, olej, olivový olej, šafrán, hladká mouka na obalení

 

Postup přípravy receptu

Pstruha důkladně omyjeme, oškrábeme, osušíme, osolíme opepříme bílým pepřem a posypeme sušenou citrónovou kůrou. Dobře obalíme v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji a na mírnějším ohni propečeme. Mandle spaříme v horké vodě a vyloupeme je. Na další pánvi je opražíme do zlatova. Do bílého jogurtu nasypeme citrónovou kůru, špetku šafránu a nakapeme pár kapek olivového oleje. Důkladně promícháme. Na talíři pstruha polijeme přelivem z jogurtu a posypeme mandlemi. Podáváme s americkými brambory.