Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečený pangasius se špenátem Zapečený pangasius se špenátem

Suroviny:

1 filet pangasia
mražený špenát (neochucený nebo se smetanou a česnekem - já měla oba)
jogurt nebo kefírové mléko
sýr
koření:
-sůl
-pepř
-koření na ryby
-česnek

 

Postup přípravy receptu

Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje.
Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby.
První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem. Ze zmrzlého špenátu nožem odkrojíme "plátky" a položíme na pangasia. Polejeme trochou jogurtu nebo kefíru.
Položíme druhou polovinu pangasia, opět posypeme česnekem, poklademe "plátky" špenátu a celé zalijeme přibližně půlkou hrnečku kefíru nebo přiměřeným množstvím jogurtu (pangasius musí být zalitý, kousky špenátu můžou vykukovat).
posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° přibližně 20min.