Jdi na obsah Jdi na menu

Pangasius pod peřinkou Pangasius pod peřinkou Pangasius pod peřinkou Pangasius pod peřinkou Pangasius pod peřinkou

Suroviny:

1/2 kg pangase, libovolné koření na ryby ( já jsem použila od Vitany ), 100 g česnekového boku, 6 větších žampionů, 1 střední pórek, 2 kelímky zakysané smetany, 150 g uzeného sýra, olej

 

Postup přípravy receptu

Rybu rozmrazíme a posypeme ji kořením na ryby.
Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno poklademe plátky česnekového boku a na něj nakořeněné rybí filety.
Zasypeme půlkolečky pórku a plátky žampionů.
Potřeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.

Zapékáme v troubě cca 40 minut na 200 stupňů.
Prostě do krásné zlatavé barvy.

Poznámka

Není třeba solit, koření na ryby je slané dost.
Příloha - vařené brambory.