Jdi na obsah Jdi na menu

Pangas v česneku a bylinkách Pangas v česneku a bylinkách Pangas v česneku a bylinkách Pangas v česneku a bylinkách

Suroviny:

4 filety pangasia
2 stroužky česneku
2 vejce
6-8 lžic hladké mouky
2 lžíce mléka
hrst čerstvých nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček, šalvěj)
citrónová šťáva
olej na smažení
sůl

 

Postup přípravy receptu

Porce ryby osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a naložíme do marinády, umíchané z mouky, vajec, bylinek, špetky soli a malého množství mléka - směs by měla ulpívat na mase.
Necháme pár hodin marinovat a potom zprudka smažíme ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje dozlatova. Smažíme z obou stran, přičemž při smažení první strany maso ještě rovnoměrně potřeme zbytkem bylinkové směsi.
Opečené maso přeskládáme do pekáčku a můžeme ještě asi 15 minut dopéct v troubě, abychom měli jistotu, že je ryba uvnitř hotová.