Jdi na obsah Jdi na menu

Pangasek se zeleninou

Suroviny:

Pro 2 porce:2 filety pangasia, 1 červená a 1 žlutá paprika, 4 keříková rajčata, polovina porku, 2 lžíce kečupu(já používám bio Rapunzel nebo Heinz), olivový olej, česnek, sůl, pepř, případně pár plátků angl.slaniny

 

Postup přípravy receptu

Pangasia necháme asi hodinu povolit při pokojové teplotě.Pak jej lehce osoleného a opepřeného opečeme na teflonové pánvi s pár kapkami olivového oleje.Mezitím si na pánvi buď na oliv.oleji nebo rozškvařené slanině opečeme nakrájené papriky a čtvrtky rajčat, po změknutí přidáme na kolečka nakrájený porek, osmažíme a přidáme vodu(asi 2 lžíce) a kečup.Podle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat i stroužek utřeného česneku.Podáváme s bramborami, které vařím v mikrovlnce(oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a se třemi lžícemi vody a lžící oleje vaříme asi 15 minut na nejvyšší výkon, osolíme, v průběhu vaření promícháme).