Jdi na obsah Jdi na menu

Pangas se zeleninou a olivami

Suroviny:

500 g rybích filetů, 4 rajčata, 2 velké barevné papriky, 3 mladé cibulky, 3 stroužky česneku, 1 dcl bílého suchého vína, provensálské koření, černé olivy, sůl, pepř, citronová šťáva, olivový olej

 

Postup přípravy receptu

Filety lehce zakápneme citronem a necháme chvíli odstát. Potom je osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Rajčata spaříme, sloupneme a zbavíme jadérek. Rybu posypeme provensálským kořením, přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Na závěr přidáme olivy a společně ještě krátce prohřejeme.

Poznámka

Lepší je použít čerstvé bylinky. Tento způsob se dá použít i na jinou rybu. Jako příloha je nejlepší bageta, nebo vařené brambory.