Jdi na obsah Jdi na menu

Pangas plněný brokolicovo-sýrovou nádivkou Pangas plněný brokolicovo-sýrovou nádivkou

Suroviny:

4 filety z pangase
1 menší hlávka brokolice
2 trojúhelníčky taveného sýra \"Primátor\"
2-3 lžíce zakysané smetany
citrónová šťáva
bílý pepř
sůl

hladká mouka
2 vejce, trochu mléka
jemná strouhanka
olej na smažení

 

Postup přípravy receptu

Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme ji 4 minuty v osolené vodě. Necháme ji vychladnout a asi 4 středně velké růžičky najemno nasekáme. Smícháme je s nadrobno nakrájeným sýrem a zakysanou smetanou.
Tuto směs klademe na filety pangase, které jsme osolili, opepřili a pokapali citrónovou šťávou. Maso zavineme a upevníme za pomoci párátek.
Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s přidáním mléka a ve strouhance.
Ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nejlepší je použít střední teplotní stupeň, při kterém můžeme smažit téměř dvacet minut bez spálení trojobalu a s dokonalou tepelnou úpravou masa. (viz. foto)
Zbylou brokolici použijeme coby přílohu.