Jdi na obsah Jdi na menu

Pangas na víně Pangas na víně

Suroviny:

Olivový olej
2 plátky pangase
1 velká cibule
1 malá mrkev
2 rajčata
15 dkg slaniny
10 brambor
1 dcl vína (může být bílé i červené)
koření na ryby

 

Postup přípravy receptu

Do vypékacích misek vložíme alobal, dostaečně velký aby se pak do toho zabalilo celé jídlo. případně použije pekáč a dáme dva alobali vedle sebe.
Na pánvy opečeme v olivovém oleji zprudka rybu, kterou jsme posypali kořením na ryby. Vložíme jí na dno alobalu. Ve zbytku oleje osmahneme cibuli nakrájenou podélně na půlkolečka a mrkev nakrájenou na malá kolečka. oparžené vložíme navrch ryby a posypeme nakrájenou slaninou. Rajčata nakrájíme na osminky a poklademe jimi vrch. Celé přelijeme vínem.
Brambory uvařené ve šlupce (cca 30 min.) oloupeme a nakrájíme na kousky, kterými zakryjeme celou plochu. Posypeme kořením. Celé zabalíme do alobalu a dáme péci cca 20 minut.