Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečený mořský okoun se sýrem

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pórky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 rajčata
  • 800 g filé z mořského okouna
  • 400 g balkánského sýru v celku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 250 g zakysané smetany
  • muškátový oříšek

Postup

1. Předehřejeme troubu na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyje­me, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

2. Filé z mořského okouna omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.

3. Pórek podusíme 5 min. na oleji. Osolíme, opep­říme a dáme do vymazané zapékací formy. Pórek poklademe polovinou plátků sýra.

4. Na sýr položíme rybí filé a podle chuti osolíme a opepříme. Pokryjeme plátky rajčat. Zakysanou smetanu ušleháme dohladka, ochutíme muškáto­vým oříškem a potřeme jí rajčata. Povrch poklademe zbylými plátky balkánského sýra a zapéká­me asi 35 min. v troubě.