Čas přípravy
- 50 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 pórky
- 2 lžíce oleje
- 4 rajčata
- 800 g filé z mořského okouna
- 400 g balkánského sýru v celku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 250 g zakysané smetany
- muškátový oříšek
Postup
1. Předehřejeme troubu na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
2. Filé z mořského okouna omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
3. Pórek podusíme 5 min. na oleji. Osolíme, opepříme a dáme do vymazané zapékací formy. Pórek poklademe polovinou plátků sýra.
4. Na sýr položíme rybí filé a podle chuti osolíme a opepříme. Pokryjeme plátky rajčat. Zakysanou smetanu ušleháme dohladka, ochutíme muškátovým oříškem a potřeme jí rajčata. Povrch poklademe zbylými plátky balkánského sýra a zapékáme asi 35 min. v troubě.