Jdi na obsah Jdi na menu

Mořský okoun s bylinkovou palačinkou

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g plátků mořského okouna
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 g hladké mouky
  • sůl
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • 4 lžíce směsi sekaných bylinek
  • olej na pečení
  • pepř
  • 8 třešňových rajčat
  • troška čerstvého kopru
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 40 g másla

Postup

1. Rybí plátky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a zakapeme citronem.

2. Ze 150 g hladké mouky, špetky soli, vejce, mléka a 3 lžic sekaných bylinek rozmícháme hladké licí těsto. Na rozehřátém oleji postupně upečeme čtyři palačinky a uložíme je na teplé místo.

3. Filé nakrájíme na kousky, osolíme, štědře opepříme a obalíme v 50 g mouky.

4. Omyjeme třešňová rajčata a rozpůlíme. Citron nakrájíme na plátky. Omyjeme kopr. Na velké pánvi rozehřejeme máslo. Kousky filé zhruba 5 minut opékáme. Posypeme jednou lžící sekaných bylinek a upravíme na talíř s pa­lačinkou.