Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g plátků mořského okouna
- šťáva z 1 citronu
- 200 g hladké mouky
- sůl
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 4 lžíce směsi sekaných bylinek
- olej na pečení
- pepř
- 8 třešňových rajčat
- troška čerstvého kopru
- 1 chemicky neošetřený citron
- 40 g másla
Postup
1. Rybí plátky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a zakapeme citronem.
2. Ze 150 g hladké mouky, špetky soli, vejce, mléka a 3 lžic sekaných bylinek rozmícháme hladké licí těsto. Na rozehřátém oleji postupně upečeme čtyři palačinky a uložíme je na teplé místo.
3. Filé nakrájíme na kousky, osolíme, štědře opepříme a obalíme v 50 g mouky.
4. Omyjeme třešňová rajčata a rozpůlíme. Citron nakrájíme na plátky. Omyjeme kopr. Na velké pánvi rozehřejeme máslo. Kousky filé zhruba 5 minut opékáme. Posypeme jednou lžící sekaných bylinek a upravíme na talíř s palačinkou.