Jdi na obsah Jdi na menu

Okouník mořský na pórkové slámě Okouník mořský na pórkové slámě Okouník mořský na pórkové slámě

Suroviny:

400 g filet okouna mořského (4 ks)
citronový pepř
sůl, hl. mouka, pórek
přepuštěné máslo

 

Postup přípravy receptu

Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř. Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy. Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat. Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle a poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu). Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.

Poznámka

Výborná a chutná ryba - nabídka Interspar - pevné bílé maso. Vše se má zkusit. A tady bude brzy "opáčko".