Jdi na obsah Jdi na menu

Pečený losos s hořčicovou koprovou omáčkou

Čas přípravy

  • 1 3/4 hodiny.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g filetu z lososa
  • 4 prolisované strouzky cesneku
  • sul
  • pepr
  • Omácka:
  • 2dl creme-fraiche 18%
  • 1 dl nakrájeného cerstvého kopru
  • 3 PL nakrájené cibule
  • 2 PL Dijonské horcice
  • trocha oleje
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Nové brambory a salát.

    Postup

    V misce smíchejte creme-fraiche, kopr, cibuli a horcici. Ochutte solí a peprem a nechte stát pri pokojové teplote 1 hodinu.
    Vyhrejte troubu na 200 st. C. Vytrete pekácek trochou oleje a polozte na nej rybu, prípadne kuzí dolu. Rybu osolte, opeprete, potrete cesnekem a polejte ji 1/4 omácky. Pecte 20 minut. Zbytek omácky podávejte zvlást.