Jdi na obsah Jdi na menu

Losos s hořčičnou omáčkou

Suroviny:

600 g lososa, sůl, mletý bílý pepř, rostlinný olej, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 0,2 l smetany, citrónová šťáva, oregano

 

Postup přípravy receptu

Omytého lososa nakrájíme na podkovy, osušíme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny.
Potom vložíme do rozehřátého rostlinného oleje a opékáme po obou stranách doměkka. Odložíme na teplé místo.
Do použitého oleje přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme hořčici, trochu soli, zalijeme smetanou, podle potřeby trochou vody, aby omáčka nebyla příliš hustá a povaříme. Hotovou omáčku ochutíme oreganem a citrónovou šťávou.
Při přípravě tohoto jídla můžeme postupovat i tak, že do hořčičné omáčky vložíme opečeného lososa a na mírném ohni povaříme 5 - 10 minut.