Jdi na obsah Jdi na menu

Jednoduchý losos

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce lososa á 100 g, bez kuze a kostí
  • 8 dl rybího vývaru (z kostky)
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 5-6 kulicek bílého pepre
  • snítka kopru
  • 1 malá mrkev nakrájená na plátky
  • kousek pórku nakrájený na plátky

Postup

Vsechny ingredience krome lososa dejte do kastrolu, privedte k varu a varte pomalým varem 8–10 minut.
Do jiného kastrolu dejte porce lososa tak aby mezi nimi byly mezery. Precedte varící nálev na lososa, zakryjte poklickou a nechte stát 10 minut. Losos je hotov.
Vyjmete opatrne porce z nálevu a podávejte se spenátem a brambory nebo s jinou, treba holandskou, omáckou.
Losos se dá podávat i za studena prípadne potren zelém a ozdoben citronem a koprem jako na snímku.