Jdi na obsah Jdi na menu

Losos Florián

10. 1. 2015

Losos Florián

Ingredience

  • filé z lososa
  • sůl
  • pepř
  • citron
  • máslo, olej
  • listový špenát
  • vejce
  • sýr

Doporučená příloha

  • bramborové dukátky

    Postup

    Listový špenát rozmrazíme, osolíme a podusíme na másle s cibulkou, vydusíme šťávu.

    Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vejcem.

    Filé z lososa pokapeme citronem, osolíme, opepříme, opečeme na másle s olejem po obou stranách. Poté vložíme do vymazaného pekáčku, navršíme asi 1 cm vrstvu špenátu, navrch sýr s vejcem a gratinujeme, dokud sýr nezrůžoví.

    Proč se jmenuje Florián netuším, dělají ho takhle v jedné super hospůdce, kde se jím vždycky přecpu.
    Dobrou chuť!