Jdi na obsah Jdi na menu

0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Sezam - semena
4 ks Šalotka
65 ml

Víno červen

1

Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.

2

Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.

3

Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.