Jdi na obsah Jdi na menu

Krevety od Itala Krevety od Itala

Suroviny:

10 ks krevet
2 dcl koňaku
2 dcl smetany na vaření
1 lžíce másla
hrst petrželové natě

 

Postup přípravy receptu

1. Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.
2. Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane "dost"...).
3. Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát.

Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).

Poznámka

Doporučuji dělat pouze z čerstvých (tedy ne mražených) krevet. Je to lahoda, až na ně narazíte, určitě to zkuste!!!