Jdi na obsah Jdi na menu

Krevety na zázvoru a česneku Krevety na zázvoru a česneku Krevety na zázvoru a česneku Krevety na zázvoru a česneku

Suroviny:

400 g oloupaných krevet (předvařené)
1 palice česneku
1/2 zázvoru
2 lžíce citrónové šťávy
olivový olej 1/2 dcl
špetka soli
pepř

 

Postup přípravy receptu

Česnek, zázvor nakrájíme na malé kostičky a přidáme na rozpálený olivový olej. Kostičky jemně osmahneme a do nádoby šupneme již oloupané krevety. Zalijeme citrónovou šťávou. Dle potřeby podlijeme trochou vody, ale pozor, krevetky se vypotí a pustí šťávu. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme cca 10 minut. Na závěr osolíme a opepříme.

Poznámka

Recept je od kamarádky z Ostopovic, která ho má pravděpodobně z televize. Krevety se podávaly s bagetou.