Jdi na obsah Jdi na menu

Krevetovo-sýrové biftečky Krevetovo-sýrové biftečky

Suroviny:

300g kuřecí prsa
60-100g krevety
špetka sůl, pepř, grilovací koření
200g kukuřice
2ks mrkev
4 listy čínské zelí
100g Sýr eidam

 

Postup přípravy receptu

Plátky kuřecího masa si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Mezitím si nachystáme do malého hrnce trochu vody a necháme ji dojít k varu. Poté do ní vsypeme rozmražené krevety a necháme převařit asi tak 5 minut (nejsou pak tolik cítit a jejich chuť je lepší)
Krevety si scedíme a vodu slijeme. Na pánev si dáme rozehřát olej, pak na něj vložíme plátky masa a opékáme.
Mezitím si nastrouháme sýr najemno. A až plátek masa opékáme z druhé strany, tak horní usmaženou stranu masa posypeme sýrem. Krásně se rozteče. Plátek vytáhneme a na olej vsypeme povařené krevety a malinko je osolíme. Necháme je opéct až se trošku zcvrknou a budou krásně křupavé. Naaranžujeme je na maso.
Očistíme si zeleninu - mrkev okrouháme a nastrouháme najemno, plátky čínského zelí omyjeme, nakrájíme na nudličky, kukuřici z plechovky scedíme a vše si nachystáme k masu na talířek. A je hotovo.
Podáváme s bramborovými kroketami, americkými bramborami nebo hranolky. Vhodné doplnit bílým vínem.