Jdi na obsah Jdi na menu

Vyzkoušejte si kombinaci kapra s uzenářskými výrobky v receptu Petra Stupky na uzenářského kapra.

Ingredience

600 g filetů kapra, 100 g prorostlé slaniny, 40 g špeku, 4 krajíce chleba, 1 cibuli, sůl klobásové koření (mletou papriku, mletý kmín a zázvor, koriandr, sušený práškový česnek), 60 g sádla, pečicí papír

Popis receptu

Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do teplého tuku rozvine svou vůni a chuť. Pozor však na to, aby nebyl tuk příliš horký, neboť by došlo ke spálení a tudíž i zahořknutí celého díla. Připravenou směsí pak pečlivě potřete předem osolené porce kapra.

Na sádlem potřený pečicí papír uložený na plechu naskládejte krajíce chleba, rozdělte na ně porce kapra a každou pak překryjte plátky slaniny či uzeného boku. Vše pečte v troubě na 180 stupňů asi 10 minut.

Fotky k článku Uzenářský kapr