Jdi na obsah Jdi na menu

Rychlá a velmi chutná úprava rybích vnitřností

Pro přípravu pokrmu pro čtyři osoby potřebujeme: 500 g mlíčí a jiker z kapra, sůl.
Na těstíčko 2 vejce, 40 g škrobové moučky, 60 g hladké mouky, 50 ml bílého vína, sůl, sekaná petrželová nať, mletý kmín, mletý zázvor.

Popis přípravy smaženého mlíčí a jiker

Dobře propláchnuté vnitřnosti nechte v sítu okapat. Pak je rozdělte na větší kousky a osolte. Z vajec, škrobu, mouky, vína, soli a koření vyšlehejte těstíčko. Do něho vložte kousky vnitřností a po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a zvolna usmažte. Podávejte se smetanovým či jogurtovým přelivem, salátem a pečivem.

Smažení vnitřností z kapra

Smažení vnitřností z kapra

Hotový pokrm z vnitřností kapra

Hotový pokrm z vnitřností kapra