Jdi na obsah Jdi na menu

Originální recept z bavorské strany Šumavy

K přípravě receptu potřebujeme: 800 g rybích odřezků a vnitřností, jedna větší cibule, sůl, provensálské koření, 150 g kořenové zeleniny, 2 vejce, hrst strouhanky, zelené bylinky, 3 lžíce oleje, 50 g másla

Popis přípravy receptu

Rybí ořez zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše, co lze z ryb použít, oberte.

Příprava knedlíčků

Obrané maso a syrové vnitřnosti pak rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a část posekaných bylinek. Ze všeho vymíchejte těsto a to nechte více jak deset minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě, že můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky.

Na rendlíku rozpusťte máslo, na něj dejte zapěnit zbylé bylinky, ve kterých by neměl chybět kopr, vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky