Jdi na obsah Jdi na menu

Ingredience

  • 500 g zbylých vařených brambor nebo bramborové kaše
  • 400g konzervu lososa, scezenou
  • 150 g mraženého hrášku, rozmraženého
  • 1 lžíci tatarské omáčky
  • sůl a pepř na dochucení
  • asi 3 lžíce hladké mouky na pomoučnění
  • olivového olej nebo jiný jemný rostlinný olej na smažení
  • hrst mátových lístků, nahrubo posekaných
  • nebo 1 lžíci sušené, rozemnuté
  • citron na pokapání

 

Příprava jídla

1. Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou.

2. Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách.
Opatrně je otáčejte a smaž­te po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty. Podávejte s citronem a zeleným salátem.