Jdi na obsah Jdi na menu

Kapří hranolky zase jinak

Suroviny:

1 menší vykostěný kapr - viz poznámka, citron, sůl

Těstíčko: 4 vejce, 100 ml bílého vína, 400 g strouhanky, chilli, 2 hrsti bylinek (pažitka, petrželka, oregano), olej na smažení.

Dip: 1 velký selský jogurt, lžíce plnotučné hořčice, lžička bílého vína, hrst kopru, hrst pažitky, 1 jarní cibulka nakrájená najemno, špetka cukru, sůl, pepř.

Salát: 1 hlávka salátu, ředkvičky, 1-2 jarní cibulky, sůl, pepř, citron, med, vinný ocet.

 

Postup přípravy receptu

Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky. Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme. Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Odsajeme na ubrousku. Myslím ale, že by šlo i upéct na pečícím papíru v troubě, bylo by to ještě dietnější.

Ingredience na dip prošleháme. Připravíme salát. Na salát navršíme hranolky z kapra a přidáme dip.