Jdi na obsah Jdi na menu

Kapr  pečený na saturejce Kapr  pečený na saturejce

Suroviny:

1 kapr, 1-2 bílé papriky, 5 stroužků česneku, 250 g tmavých žampiónů, 1 cibule, koření na ryby, saturejka, hladká mouka na obal, máslo, olej, sůl, petrželka.

 

Postup přípravy receptu

Kapra si naporcujeme jako na řízky, omyjeme a vysušíme. Porce si dáme vedle sebe a z jedné strany osolíme a posypeme saturejkou, otočíme a znovu osolíme a posypeme kořením na ryby. Takto připravené porce protáhneme moukou a trochu jí setřepáme, porce zprudka opečeme na pánvi s olejem s obou stran. Vezmeme si pekáč a dáme do něj plátky másla a na něj si vyskládáme porce kapra. Posypeme cibulí a paprikou na kolečka, česnekem na plátky, kouskama žampiónů a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut přikryté a 15 minut odkryté, pokud bude šťáva vypečená, přidáme trochu vody, před druhým zapečením.

Poznámka

Původně jsem chtěla dělat podle receptu Mirky Kapr-kapřík, dělat oběd a jelikož jsem neměla některé ingredience, musela jsem zaimprovizovat a to jak s přidáním věcí jiných, tak v postupu vaření. Jelikož vznikl úplně jiný recept, rozhodla jsem se,že ho sem dám,aby bylo více možností, jak využít kapra a my si moc pochutnali.