Jdi na obsah Jdi na menu

Kapr na paprice Kapr na paprice Kapr na paprice Kapr na paprice

Suroviny:

4 porce kapra
25 g slaniny
25 g másla
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
4 dl smetany
mletá paprika
sůl

 

Postup přípravy receptu

Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou stranách. Opečené porce vyjmeme a olej z pánve slijeme, přidáme máslo, rozehřejeme je, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše mírně osmahneme, zalijeme 1 dl vody a 4 dl smetany. Směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme. Vytvořenou štávu přisolíme, vložíme porce kapra a krátce podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařeným bramborem.