Jdi na obsah Jdi na menu

Kapr nebo rybí filé s mandlemi Kapr nebo rybí filé s mandlemi Kapr nebo rybí filé s mandlemi

Suroviny:

4 porce kapra nebo 500 g filé, 1 kostka masoxu, 1 - 2 stroužky česneku, 4 dkg mandlí, 1 citron, 10 dkg cibule, 40 dkg másla, olej, mletý pepř, sůl

 

Postup přípravy receptu

Omyté a osušené porce kapra nebo porce rybího filé pokapeme citrónovou šťávu a necháme hodinu odležet. Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek vložíme na pánev se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme sekané loupané mandle )mandle se přelijí horkou vodou, pak se sloupnou), zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povaříme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní naskládáme zbylou cibuli rozkrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky. Na cibuli položíme porce ryby, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby. Asi po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a obložíme plátky citronu.