Jdi na obsah Jdi na menu

Zajímavá asijská inspirace na domácího kapříka.

Ingredience

500 g filetů z kapra, vrchovatou lžíci škrobové moučky, 1 vejce, sůl, mletý zázvor a papriku, drcený koriandr, olej, 60 g mrkve, 60 g pórku, 40 g cibule, sladkou sojovou omáčku, bílé víno

Popis přípravy receptu

Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření ušlehejte marinádu. Podle vaší chuti můžete do marinády přidat třeba česnek, sojovou omáčku pro výraznější barvu i jiné koření. Do marinády pak nudličky z kapra vmíchejte a nechte chvilku odstát.

Mezitím si nakrájejte na stejnoměrné a úhledné tenké řezy mrkev, cibuli a pórek.
Na rozpáleném oleji nejlépe v pánvi vok opékejte kousky ryby tak dlouho, až nejsou patrné syrové části.

V tu chvíli přidejte zeleninu v tomto případě jako první mrkev která je nejtvrdší, pak cibuli a až úplně nakonec pórek. Krátce vše osmahněte. Číňané si na dohotovení pokrmu připravují zahušťovací a ochucovaní zálivku. Smíchejte proto víno a sojovou omáčku, můžete přidat i trošičku škrobové moučky a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte kratičce zaduste a podávejte.

Jako přílohu zkuste rýžové nudle.