Jdi na obsah Jdi na menu

Domácí rybí karbenátky Domácí rybí karbenátky Domácí rybí karbenátky Domácí rybí karbenátky Domácí rybí karbenátky

Suroviny:

Ryby ( karas, cejn), mletá masová směs na karbenátky, vejce, drcený kmín, sůl, pepř, majoránka, drcený česnek, koření na ryby. Strouhanka, olej, ocet, Deko.

 

Postup přípravy receptu

Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku.Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane nějaká ta kostička - v nálevu se dokonale rozloží a ve finále žádnou nenajdete. Na 2 kg ryb dávám 1 kg masové směsi na karbenátky, 2 vejce. Namleté ryby smícháme s masovou směsí, vejcem a ostatním kořením. Dosolit dle chuti. S připravené směsi dělám kuličky, šulky, nebo karbenátky, které obalím ve strouhance a usmažím ve fritovacím hrnci. Nechám vychladnout a mezitím si připravím nálev - podle návodu z Deka( jako nálev na okurky). Do vymytých sklenic na zašroubování skládám vychladlé karbenátky, zaleju horkým nálevem tak, aby karbenátky byly ponořené, pevně uzavřu víčko a otočím dnem nahoru. Takto otočené nechám do vychladnutí. Karbenátky se nechají 3 -4 týdny uležet ve spíži a pak už můžete hodovat.