Jdi na obsah Jdi na menu

Candát v sýrovém těstíčku Candát v sýrovém těstíčku Candát v sýrovém těstíčku Candát v sýrovém těstíčku

Suroviny:

2 filety z candáta
3 celá vejce,
20 dkg strouhaného 30% sýru eidam
hl.mouka,olej,sůl,mléko

 

Postup přípravy receptu

Filety z candáta osolíme a nakrájíme na menší porce. Z vajec, hl.mouky, mléka a nastrouhaného sýru vyšleháme tak akorát husté těstíčko, tak aby nám dobře drželo na porci candáta.Porce candáta obalené těstíčkem vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do křupavo-zlatava. Podáváme s opékaným bramborem a tatarkou.

Poznámka

Candát je jediná ryba,která není vůbec cítit, rybou, ale zase je cenově dosti náročná, ale co dnes není drahé.