Jdi na obsah Jdi na menu

Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem

Suroviny:

4 porce vyfiletovaného candáta

Těstíčko = 2 vejce + 15dkg hladké mouky + 2dcl piva + sůl

olej na smažení

brambory

Špenátový přeliv = špenát mražený nebo čerstvý spařený + 1 cibule + lžíce olivového oleje + 2 stroužky česneku + 300ml mléka + muškátový oříšek + 1 hrnek hovězího vývaru + 250ml smetany sladké

 

Postup přípravy receptu

Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků.

Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji z obou stran.


Mezitím si dáme péct brambory = celé brambory vaříme 5 minut v osolené vodě. Poté vychladlé brambory nakrájíme na osminky a dáme na zapékací mísu péct do trouby, až budou mít zlatou barvu.

Špenátový přeliv = Cibulku orestujeme zlehka na oleji, jen aby zrůžověla, přilejeme asi 300 ml mléka a přidáme špenát. Vaříme asi 10 minut. Špenát rozmixujeme, přilejeme vývar a smetanu, přidáme česnek a chvíli povaříme. Ochutíme solí a trochou nastrouhaného muškátového oříšku.

Poznámka

Špenátového přelivu stačí z poloviční dávky...já jsem ho měla ještě na další den s bramborovým knedlíkem :-)