Jdi na obsah Jdi na menu





 

INGREDIENCE:
750 g očištěného candáta
110 g tuku,
50 g cibule,
bobkový list, celý pepř,
2,5 cl bílého vína,
1 žloutek,
lžíce rajčatového protlaku
lžíce hladké mouky,
polovina citrónu, lžíce kaviáru,
5 cl smetany, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Na tuku osmahneme do růžova drobně krájenou cibulku, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a při občasném přelévání tímto základem dodusíme.
Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme.
Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, necháme zahřát k bodu varu a vložíme opečeného candáta.
Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.