Jdi na obsah Jdi na menu

Candát na másle a bramborové placičky s hermelínem

10. 1. 2015

Candát na másle a bramborové placičky s hermelínem

Suroviny:

candát, sůl, kmín, hl. mouka, olej a máslo na smažení,
na placičky brambory, hl. mouka, sůl, pepř,
kremžská hořčice, hermelín, olej na smažení

Postup přípravy receptu

Candáta vyfiletujeme, naporcujeme, nasolíme a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc. Pak jen pokmínujeme,obalíme v mouce a smažíme v malém množství oleje a kousku másla z obou stran.

Brambory nastrouháme nahrubo NA UTĚRKU, pak nad dřezem vymačkáme všechnu "vodu", dáme do misky, přidáme lžíci kremžské hořčice, lžíci hladké mouky, sůl a pepř. Rukama tvoříme malé kuličky, mezi dlaněmi je rozmáčkneme na placičky a dáme na pánev s troškou oleje (stačí opravdu malinko). Na každou placičku dáme kousíček hermelínu. Pak obrátíme sýrem dolů, přimáčkneme, krásně se rozteče....mňam!