Jdi na obsah Jdi na menu

Kemp III

28. 4. 2015

Hned po příjezdu ke správci na pískovnu jsme zjišťovali, jaká je teplota vody a zda kapři už začali 20150424_144708--2-.jpgbaštit, nebo přijímají potravu sporadicky. Trošku jsme se zděsili, když jsme zjistili, že voda má u dna  teplotu kolem 6 stupňů a aktivita ryb při přijímání potravy je tak 50/50. Já a Jirka jsme po 30 min. zvolili strategii na danou situaci na pískovně, která nás donutila koupit dva pytle rychlorozpustných pelet a to řepkové a pšenice + ječmen. A rychle všechno odvést a vybalit na místo č.10 a začít chytat. Chytání ze dna nám moc nešlo a 20150424_170120--2-.jpgtak jsme začali chytat, jak ze dna, tak i ze sloupce.

 

První den jsem chytil jen jesetera, druhý 4 kapry. Jirka byl na prášky, protože to byla jeho třetí vycházka k vodě a byl bez záběru. Vše si vynahradil v sobotu – 4 pěkní kapři, to jsem pro změnu byl bez záběru já.

 

Celkový počet chycených ryb byl 8 a z toho dva jeseteři. Nekrásnější boj byl s jeseterem, který měřil 138 cm a vážil 14,5 kg. Dále dva krásní kapři nad 15 kg a 4 pod 20150425_153935-1.jpghranicí 15 kg. Nejvíce ryb bylo chyceno na modro-bílou plovku ( švestka ) z řady Magic Sguid.

 

            Dvakrát jsem utrhl spomb. 400 Kč  je 400 Kč a tak po dlouhém koukání na vodu jsem se svlékl do trenek a šup do vody, brrrr to byla kosa, odhadem tak 6 cm. :-)20150425_163323-1.jpg

 

Zkrmeno: 10 kg boilie od Extra Carpu - Magic Sguid, 10 kg místních pelet, 10 kg naložené pšenice, krup a řepky a 20 litrů spodové polévky. Vše zakrmeno spombem.

 

Shrnutí: jsme rádi i za to co jsme chytili, ale příště to snad bude ještě lepší.

 

Už se těšíme zas na další rybaření na pískovně Roudnice, už jen pár týdnů, ryby těšte se.

                                                                            

                                                                                                                               Filip Schneider

 

Náhledy fotografií ze složky Kemp III

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář